Slik Emulgerer Du Olivenolje

Pin

Forfatter: | Sist Oppdatert:

Å holde eddik og olje i salatdressing fra avskjedbare måter kan være en utfordring. En emulgator er nødvendig for å holde ingrediensene grundig blandet. Et emulgeringsmiddel er en hvilken som helst bestanddel som brukes til å binde sammen normalt ikke-kompatible stoffer. Den blander ingrediensene i blandingen og forhindrer separasjon under bruk eller behandling. Siden olivenolje ikke har mye mettet fett, er det vanskelig å emulgere. Flere metoder kan brukes som emulgeringsmiddel med olivenolje.

Tilsetning av emulgeringsmiddel til olivenolje og eddik bidrar til å holde de to fra å skille.

Trinn 1

Pisk eller sett ingredienser som olivenolje og eddik i en forseglet beholder og rist kraftig. Disse vil bidra til å blande ingrediensene i svært kort tid. Ballongvisker, spesielt designet for bedre emulgering, finnes i kjøkkenforsyningsbutikker.

Trinn 2

Bruk eggeplommer. Eggeplomme inneholder en rekke naturlige emulgatorer. Det er grunnen til at eggeplommer spiller en viktig rolle i å lage mat som hollandaise-saus. Ulike proteiner i eggeplomme fungerer som emulgatorer fordi de har noen aminosyrer som avviser vann og andre aminosyrer som tiltrekker vann. En del av proteinet vil holde seg til vannet og en annen del vil kle seg til oljen, noe som får blandingen til å emulgere. Eggeplomme er den viktigste emulgatoren som brukes i dressingen til den stadig populære Caesar Salad og mange andre salatforbindelser. Mesajon er et annet eksempel på bruk av eggeplomme med olje som emulgator.

Trinn 3

Legg til lecitin. Denne viktige emulgatoren finnes i eggeplomme, soyabønner og solsikkefrø. Det brukes også kommersielt til å tykkere, emulgere og stabilisere matvarer som godteri og margarine, samt kosmetikk og kremer, som kakaosmør. Det er et fettlignende molekyl som elsker vann. Lecithin forbedrer tekstur av matvarer som gravier, supper og mutterbøtter. Lecitinvæske eller granulat er tilgjengelig hos helsekostbutikker og større matmarkeder. Bland disse med olivenolje i henhold til produsentens instruksjoner.

Trinn 4

Bland med sennep. Mens sennep kan virke som et usannsynlig valg som en emulgator, fungerer det faktisk veldig bra. Sennepsfrø inneholder omtrent like mengder protein og karbohydrater pluss olje. Når frøene knuses, belyser karbohydrater og protein oljen og stopper den fra å forkjøle vannet i stoffer som sitronsaft, vinaigrette, majones og så videre. Sennep brukes vanligvis i salatdressinger som inneholder olivenolje, ikke bare for zingen den tilsetter, men også for dens emulgeringsegenskaper.

Trinn 5

Xanatinkummi er fortykningsmiddel og stabilisator som brukes kommersielt og inngår i mange salatforbindinger og salat dressing blander som olivenolje er tilsatt. Den er avledet gjennom en form for sukkerfermentering. Det bidrar til å forhindre oljeseparasjon og bidrar til å suspendere faste partikler, slik som krydder. Xanathan tyggegummi kan kjøpes i helsekostbutikker. Bruk per produsentens anvisninger.

Pin